Nóg een tekstschrijver

Je bent nu op tekstschrijverswebsite nummer 14. En je hoopt op iets dat helpt om mij op je lijstje te zetten of om me door te strepen. Misschien vind je het hieronder.

Specialisaties

Ik schrijf voor websites, landing pages en e-mailmarketing. Liefst content met een commerciële doelstelling. Dus hopelijk heb je wat te verkopen.

Wat je erbij krijgt

Bovengemiddeld veel kennis van webdesign, webtechniek, content management en zoekmachine-optimalisatie. Als je wilt kan ik je ook helpen met de contentlayout van je webpagina’s — inclusief wireframes of compleet uitgewerkte mockups voor je webbouwer — en de contentstructuur van je site.

Opleiding

Pijnlijk onderwerp.

 • Een jaar te veel gymnasium
 • Drie jaar te weinig HEAO Communicatie
 • NIMA-A en NGPR-A, uit de tijd dat marketing nog maar 4 P’s had

Ik compenseer het met hardcore trainingen over SEO, linkbuilding en copywriting. En ik lees per week het equivalent van Moby Dick aan blogs over online marketing.

Ervaring

Toen ik een alternatief moest zoeken voor m’n studiefinanciering werd ik barman. Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, maar geen vetpot.

Ik vulde het aan met uitzendwerk op de communicatieafdeling van een farmaceutische groothandel, het beoordelen van detectivemanuscripten en figurantenwerk in Hilversum. M’n moeder heeft een video met hoogtepunten.

Daarna ging het zo:

 • 1996: tekstschrijver bij een pr-bureau
 • 1999: voor mezelf begonnen, als tekstschrijver in reclame en pr
 • 2000: naar een reclamebureau, als account manager
 • 2001: met een compagnon een pr- en reclamebureautje begonnen
 • 2002: ging niet zo goed, terug naar reclamebureau, nu als client director
 • 2005: toch weer voor mezelf, weer tekst, maar nu alleen webteksten
 • 2006: naar een internetbureau, als directeur
 • 2015: jawel, weer voor mezelf, als webtekstschrijver

In die management- en accountfuncties ben ik altijd blijven schrijven, voor de bedrijven waar ik werkte en voor opdrachtgevers. Ook handig: ik snap sales en ondernemen.

Branches

Ik heb geschreven voor verzekeraars, IT-bedrijven, consultants, trainingsbureaus, internetproviders, overheid, printerfabrikanten, beleggingsadviseurs, horeca, glasfabrikanten, business coaches, uiteenlopende webshops, webdesigners, SaaS-leveranciers, arbodiensten, enfin: you name it.

Staat jouw branche er niet tussen? Maak je geen zorgen: ik zaag je net zo lang door tot ik er genoeg van weet om goede webteksten voor je te schrijven.

Waar?

Ik woon en werk in Utrecht met een kantoor aan huis. Vind je het prettig om elkaar tenminste één keer te ontmoeten? Ik ook. Je bent van harte welkom of ik kom naar je toe. Maar laten we dan eerst even bellen.

Privé

Ik heb al 23 jaar verkering met Marijke. Ik heb geen kinderen, geen huisdieren, geen hobby’s en ik doe principieel niet aan sport.

In de omgang

Ik ben direct, maar dankzij een Brabantse opvoeding zelden bot. Behalve als je over een Flash-intropagina voor je website begint. Maar dan vraag je er ook om. Ik moet even naar buiten als we langer dan 2 uur met elkaar praten in een ruimte waar roken niet mag. Ik hou wel van een geintje.

Contentkoppijn?

Ik heb er een pilletje voor. Of je nou naar een knipperende cursor zit te kijken, of naar teksten op je website waar je niet blij van wordt.

Dus neem gerust contact op